Meniu Închide

Seminarii de educație financiară

Seminarii de educație financiară

Începând cu anul 2015, ASF și-a asumat un rol activ în domeniul educației financiare, dezvoltând programe diverse, adresate mai multor grupuri țintă, cum ar fi: elevii de școală primară/gimnazială/liceală, studenții, populația activă, formatorii (profesori, lectori, media etc.) ș.a. Pentru a stabili premisele unei educații financiare durabile pe termen lung, generația școlară (învățământ primar, gimnazial și liceal) are nevoie de stabilirea unei baze solide de educație financiară care poate fi realizată prin intermediul învățământului școlar.

În baza Protocolului încheiat între Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Institutul de Studii Financiare (ISF) se are în vedere derularea unor programe de educație financiară prin intermediul cărora participanții vor afla despre importanța educației financiare și despre mecanismele de funcționare ale piețelor financiare nebancare.

Unul dintre obiectivele Protocolului încheiat între ASF și ISF este acela de a realiza programe comune, dedicate personalului din învățământul pre-universitar, care au drept țintă creșterea nivelului de cunoștințe și abilități financiare, necesare atât direct, pentru participanți, cât și indirect, participanții fiind la rândul lor formatori pentru elevi. Este deopotrivă important de reținut faptul că educația financiară este parte a programelor școlare, profesorii putând beneficia, prin astfel de programe, de dobândirea unor noi cunoștințe și capabilități de specialitate.

Pentru înscriere se completează formularul:

https://forms.gle/ZRi8iXVQFLLHLTYG7

Seminariile de educație financiară organizate Asociația de Supraveghere Financiară sunt gratuite, se desfășoară online și linkul se va transmite cu o zi înainte de seminar.